Περιγραφή
Πέρα από την ζαχαροπλαστική χρησιμοποιείται στην μαγειρική αφού τα έντονα αρώματα συμπύκνωσης, χαρίζουν εξαιρετική γεύση στα φαγητά μας και ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Για μαρινάρισμα των κόκκινων κρεάτων και των πουλερικών , για γλυκόξινα πιάτα, σε παλαιωμένα κίτρινα, μπλε καθώς και κατσικίσια τυριά. Προστίθεται σε ψάρια και λαχανικά, χρησιμοποιείται ως dressing σαλατών (εξαιρετικές οι βινεγκρέτ με πετιμέζι για πανδαισία πράσινων σαλατών με ξηρούς καρπούς), ως σιρόπι σε παγωτά και γλυκά, σε τάρτες, τρώγεται ευχάριστα με γιαούρτι και δημητριακά, με τον καφέ και το γάλα και φυσικά για να έχουμε όλο το χρόνο γευστικά μουστοκούλουρα.