Περιγραφή
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Πορφυρό χρώμα, φρέσκα αρώματα κερασιού, φραγκοστάφυλου και κόκκινων φρούτων και βανίλιας. Πληθωρικό στόμα με μαλακές, βελούδινες τανίνες και αρωματική επίγευση.
Αρμονία γεύσεων
Κυνήγι, κόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρευτά, κίτρινα τυριά.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος
16-18° C
Αλκοολικός αριθμός
14,2%
Έδαφος
Αμμοπηλώδες
Κλίση εδάφους
4%
Παραγωγή ανά πρέμνο
2 kg/πρέμνο
Αμπελώνας
Σύστημα διαμόρφωσης διπλό Royat, κλάδεμα στα 2 μάτια, χλωρός τρύγος, μεγάλη φυλλική επιφάνεια.
Οινοποίηση
Εκχύλιση 6 ημερών με θερμοκρασία ζύμωσης 26-28° C